top of page

Verticale platenvriezers

Untitled Project3 (4)_Camera_Camera1.jpg

Speciaal systeem

VFT's zijn een gewijzigde stijl van verticale plaatvriezers met een "platte bovenkant" die meer hygiëne biedt, een sterker ontwerp en, wat belangrijk is, klaar is voor volledig automatisch lossen door middel van een speciaal kraansysteem dat geen menselijke tussenkomst vereist. Ze kunnen nog steeds met de hand worden geladen en gelost, waardoor ze ideaal zijn voor bedrijven die later in automatisering willen investeren.

Verticale platenvriezers

Adjustable plate spacers.jpg

Verstelbare

Constructie

Gebouwd met verstelbare afstandhouders aan de voorzijde - voor een maximale productdichtheid gedurende de hele levensduur van de vriezer.
De afstandhouders aan de voorzijde zijn van voedselveilig UHMW PE en roestvrij staal voor een wrijvingsarm, gemakkelijk los te maken oppervlak tijdens het uitwerpen van het product.
Alle hefarmdeksels (UHMW of Aluminium) zijn voorzien van dubbele pennen om inkrimping tijdens het invriezen te voorkomen, om verliezen verder te helpen voorkomen.

High capacity plates.jpg

Hoge

Capaciteitsplaten

Gemaakt van zeewaterbestendig aluminium, goedgekeurd voor contact met menselijk voedsel - de Freezertech platen gebruiken een sterke, zware wand 19mm extrusie voor een langere levensduur en hoge vriescapaciteit.

High visibility plastics.jpg

Hoog

Zichtbaarheidskunststof

Alle kunststoffen zijn goedgekeurd voor contact met levensmiddelen, en zijn gemaakt van zeer zichtbaar UHMW & HD-polyethyleen.
De platen zijn voorzien van ruime slijtstrippen van 20 mm met lage wrijving, voor een lange levensduur en isolatie tegen de koude platen.
De eindplaten bevinden zich op enige afstand van het frame om overmatige ijsafzetting tijdens het vriezen en een goede afvoer tijdens het ontdooien te voorkomen.

IMG_2563-1620x1080.jpg

Lekvrije Slangverbindingen

Speciale geanodiseerde aluminium slangverbindingen in de plaat zorgen voor een volledig lekvrije levensduur.
De slang heeft een mannelijke aansluiting in de plaat (die tijdens het gebruik niet losgedraaid kan worden), en maakt gebruik van een omlopende O-ring die niet afhankelijk is van compressie om af te dichten, in tegenstelling tot ontwerpen met conische draad of pakking.
Geanodiseerde aluminium fittingen voorkomen galvanische corrosie van het afdichtingsvlak in maritieme omgevingen, en met een back-up O-ring die het hoofdafdichtingsvlak beschermt, bent u verzekerd van een betrouwbare productie.
Alle slangen hebben een spiraalgeconvolueerde PTFE binnenslang, voor maximale flexibiliteit, bedekt met een vlecht van 304L roestvrij staal, en een optionele gekrompen Siliconenhuls aan de buitenkant.
Alle platen zijn vanaf nieuw voorzien van Helicoil's om beschadiging van de schroefdraad tijdens het gebruik te voorkomen.

bottom of page